PONTUS ERICSSON

VILKA ÄR VI

Allt sedan Pontus Ericsson startade heminredningsbutik på Prästgatan år 1937, har firman arbetat med kvalitetsvaror och personlig service. Från 1952 finns företaget på Kyrkgatan i samma lokaler som idag. Stommen i butikssortimentet har under åren varit gardiner och mattor med de tillbehör som krävs. Vidare har man även tillhandahållit sängkläder, linnesortiment, kuddar, bonader, möbeltyger, heltäckningsmattor samt trägolv. Självklart har modet och efterfrågan avspeglats i det som erbjudits. Företaget har haft en positiv utveckling på den offentliga sidan där vi arbetar med hela projekt som innebär förslagsgivning, tillverkning, sömnad och uppsättning av textilier samt golvläggning hos kommun/landsting, arbetsplatser, skolor, restauranger och hotell. Företaget drivs fortfarande som ett familjeföretag och ägs av Ola Jernström, Pontus barnbarn. Han övertog firman 2001 av sin far, mor och morbror. Idag arbetar 4 personer i butiken. Ola arbetar med offentlig miljö och till sin hjälp har han 2 säljare, 1 sömmare och 1 montör.

Vår historia

Pontus Ericsson

1898

Pontus Ericsson föddes 1898 i Västerås och kom 1923 till Östersund. Valet av stad kan till viss del ha påverkats av Pontus stora fotbollsintresse. Pontus började sin anställda bana i Östersund vid företaget Dahlmans (nu Hemtex) och efter ett antal år växte tankarna fram på attstarta något eget.

Pappershandeln 1937

1937

År 1937 köpte Pontus en befintlig pappershandel och ändrade raskt om sortimentet till att omfatta tyger, mattor och linnevaror. Butiken fanns på prästgatan 39 (där intersport idag huserar), i samma hus som restaurangen Stadt och logen Odd Fellow.

Ny lokal 1952

1952

1952 byggdes ett nytt hus där Jämtlands Tidning tidigare haft sina lokaler och Pontus var tidigt med i planerna och kunde därför påverka utformningen av de nya butikslokalerna. Tidens mode påbjöd att man expanderade varorna i olika avdelningar, vilket resulterade i att butiken utgörs av fyra plan och mycket trappor.

Ny generation 1974

1974

1974 var det dags för ägarbyte och generation två tog plats på scenen. Äldsta dottern Marie-Louise, som funnits i butiken sedan barnsben, tar tillsamans med sin man, Hans Jernström, och bror Jan-Olov Ericsson över taktpinnen. Nu började också en ny "era" i företagets historia.

Generation tre 1999

1999

I slutet av 1990-talet gör generation 3 entré i form av Ola, Marie-Louises och Hans son. Ola började, efter utbildning på Textilinstitutet i Borås, 1986 i företaget och kom till en början att jobba på mattavdelningen. Med tiden faller det sig naturligt att han tar mer jobb på den offentliga sidan och Hasse börjar minska sin arbetsbörda, för att 1998 överlåta sin företagsdel till sonen som också köper ut sin morbror Jan-Olov och 2001 blir Ola således ensam ägare av företaget och efter en tid blir hans hustru Maria delägare.

Åre 2013

2013

Vi öppnade i mars 2013 en filial i Åre, med modern benämning ett "Show-room Åre", för att nå ytterligare kundgrupper genom köpstarka fritidshusägare i den jämtländska fjällvärden.

Idag

Idag

Vi på Pontus Ericsson är specialiserade på solskydd för både inomhus och utomhusbruk. Allt från rullgardin till terrassmarkis. Vi har en egen sömnadsateljé där vi syr gardiner - allt efter önskade mått. Hos oss får du konsultationshjälp. Vi mäter, ger förslag på olika lösningar och monterar, från ax till limpa, skulle man kunna säga. I vår butik på Kyrkgatan 58, i centrala Östersund finns ett brett utbud av solskyddslösningar, gardiner, mattor och markiser. Vi har även tyg på metervara, gardintillbehör, t.ex. gardinskenor, kuddar och övrig hemtextil.


Boka konsultation